Základní zásady činnosti správních orgánů v praxi - Honzárková, Blanka; Kliková, Alena, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Tématem této bakalářské práce je obecně charakterizovat a vymezit základní zásady činnosti správních orgánů a nahlédnout do této problematiky z hlediska uplatnění v praxi. Je zde zachyceno srovnání základních pravidel řízení, která stanovil zákon č. 71/1967 Sb., správní řád, ve znění účinném do 31.12.2005, a základních zásad činnosti správních orgánů a dalších zásad správního řízení, které jsou právně zakotveny v zákoně č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
The purpose of the thesis is definition and characterization of running of administrative body and describe this problems in practice.
Vedoucí práce: Alena Kliková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: správní orgány; správní právo; administrative agencies; administrative law; bakalářské práce