Státní správa na úseku jména a příjmení - Adamčíková, Pavla, 1967- (2008)
Předmětem bakalářské práce je právní úprava a oblast správy na úseku jména a příjmení. Po úvodním obecném vymezení státní správy na úseku jména a příjmení, následuje přehled pramenů práva na tomto úseku. Jádro práce tvoří kapitoly, které se zabývají problematikou právní regulace užívání a změny jména a příjmení, včetně oblasti odpovědnostní