Sociální deviace a právo - Buzková, Eliška (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou sociálních deviací jako právního a sociálního jevu. Věnuji se vymezení normy, normality a roli sociální kontroly, rozebírám sociální deviaci jako pojem, jeho strukturu, charakteristiky a klasifikace sociálních deviací. Podrobněji se věnuji vybraným teoriím příčin sociálních deviací.