Psychologie výslechu - Martinková, Hana (2008)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na psychologii výslechu. Po úvodním vysvětlení pojmů a zařazení institutu psychologie výslechu do rámce sociálních jevů (sociální interakce, sociální situace), jsem se zaměřila na konkrétní trestný čin vraždy a výslech jeho pachatelů, osob podezřelých z jejího spáchání, svědků a dalších osob zúčastněných na trestním řízení. Příklady z praxe a konkrétními otázkami vyslýchajících policistů jsem se snažila tuto problematiku přiblížit co nejvíce. Rozdělila jsem rozbor této specifické formy výslechu v souladu s postupem dle trestního řádu.