Profese advokáta - právní a psychologické aspekty - Michálková, Tereza (2008)
Diplomová práce „Profese advokáta - právní a psychologické aspekty“ rozebírá profesi advokáta nejen z pohledu současné právní úpravy; kromě hrubého náčrtu historického vývoje advokacie v českých zemích od 13. století do současnosti, následného rozboru zákonných podmínek pro výkon advokacie v současnosti si za cíl klade zejména prozkoumat mnohem zevrubněji psychologické a osobnostní vlastnosti toho, kdo toto povolání vykonává.