Zvláštnosti výslechu dětí - Kratochvílová, Eva (2008)
Tato práce se zabývá specifickými okolnostmi výslechu dětí vyplývajícími zejména ze zvláštností dětské psychiky. V práci jsou uvedena jednotlivá vývojová období dítěte, problematika ovlivnitelnosti dětí, dále je nastíněn samotný průběh výslechu dětí. Význam je přikládán prostředí pro vedení výslechu a jeho atmosféře, osobě vyslýchajícího a charakteristickému způsobu kladení otázek při vyslýchání dětí. Podstatná je také související otázka obecné a speciální věrohodnosti dětské výpovědi.