Syndrom vyhoření a osobnostní charakteristiky dle Junga u sociálních pracovníků - Horová, Petra, 1984- (2008)
Bakalářská práce se zabývá vztahem syndromu vyhoření a osobnostních charakteristik podle Junga v kontextu profese sociálních pracovníků. V úvodní části je představena problematika syndromu vyhoření jako ohrožujícího fenoménu pomáhajících profesí. Popsán je zde proces vývoje syndromu, příčiny, rizikové faktory i vztah k osobnosti. Druhá a třetí kapitola se dále pak věnuje oblasti osobnosti a profese sociálního pracovníka. Výzkumná část práce je zaměřena na sledování vztahu osobnostní typologie dle Junga (MBTI) a míry syndromu vyhoření (BM) u probačních pracovníků.