Reakce na ozbrojený konflikt v Darfúru - Bělonožníková, Jana (2008)
Tato práce se zabývá ozbrojeným konfliktem, který již pátým rokem probíhá v súdánském Darfúru. V jejím rámci je stručně představena oblast, kde se konflikt odehrává, a celá řada příčin, jež stojí za vznikem a následnou eskalací krize.