Aplikace westminsterského a konsensuálního modelu demokracie na politický systém Španělska - Procházka, Jaroslav (2008)
Cílem bakalářské práce "Aplikace westminsterského a konsensuálního modelu demokracie na politický systém Španělska" je analyzovat politický systém z pohledu těchto dvou typů demokracie. V první části se práce zabývá teorií konsociační, konsensuální a westminsterské demokracie,druhá část se zabývá analýzou samotného politického systému. Na základě analýzy jednotlivých znaků je poté politický systém Španělska přiřazen k jednomu či druhému modelu.