Radikální muslimské skupiny ve Velké Británii - Cinková, Michaela (2008)
Tato práce si kladla za cíl zmapovat působení nejdůležitějších radikálních muslimských skupin na území Velké Británie. Snahou studie bylo především podat obraz o vývoji, strategii, organizačních aspektech a působení těchto skupin ve Velké Británii. Věnuje se rovněž termínům fundamentalismus, islamismus, radikalismus či extrémismus a působení islámu v Evropě.