Aplikace westminsterského a konsensuálního modelu demokracie v podmínkách Nového Zélandu po změně volebního systému - Tomášková, Eva (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou důsledků změny volebního systému na Novém Zélandu. Předpokladem je, že mělo přijetí smíšeného volebního systému v roce 1996 širší dopad na politický systém země. Cílem práce je zjistit, jaké důsledky měla změna pro pozici demokracie Nového Zélandu v rámci modelu westminsterské a konsensuální demokracie Arenda Lijpharta.