Prezidentské volby ve Francii - Toffl, Václav (2008)
Práce se zabývá analýzou prezidentských voleb ve Francii. Po krátkém představení politického, institucionálního a stranického systému Francie především provádí komparaci posledních dvou prezidentských voleb v letech 2002 a 2007. Shrnuje okolnosti voleb a mapuje vývoj v období mezi nimi, věnuje se nejvýznamnějším kandidátům a jejich volebním programům, popisuje a analyzuje výsledky voleb a některé jejich konsekvence.