Koaliční vládnutí ve Finsku - Albrecht, František (2008)
Bakalářská práce Koaliční vládnutí ve Finsku od roku 1945 je zaměřena na analýzu podoby koaličních vlád ve Finsku za posledních 50. let. Studie k tomu využívá evropskou tradici teorie koalic. Práce zároveň obsahuje popis současných relevantních politických stran. V analytické části se soustředí na vysvětlení důvodů podoby stranického složení finských vlád a na objasnění fenoménu nadměrných koalic, který je pro Finsko tak typický.