Přechod k demokracii v Jižní Koreji - Musílek, Karel (2008)
Bakalářská práce se zabývá jihokorejským přechodem k demokracii v roce 1987. Cílem práce je vysvětlení příčin a procesů přechodu pomocí konceptu přechodů k demokracii a zařazení tranzice v rámci typologií Samuela P. Huntingtona a Phillippa C. Schmittera a Terry Lynn Karlové. V souvislosti s tímto úkolem autor pojednává rovněž o roli mas v jihokorejském přechodu.