Ženské reprezentace. Australské laboristické strany a britské Labouristé strany - Kosina, Čestmír (2008)
Bakalářská práce Ženské reprezentace Australské laboristické strany a britské Labouristé strany popisuje stav ženské participace na reprezentaci politických stran zmíněných v jejím názvu. Bakalářské práce srovnává vznik porovnávaných politických stran, a také okolnosti zavedení volebních práv pro ženy v Austrálii a Velké Británii. Zmiňovány jsou první ženy v australském i britském parlamentu a vývoji ženského zastoupení v těchto tělesech. Pozornost je věnována dění v 90. letech kdy došlo k výraznému nárůstu počtu žen v politice obou politických stran. Dále je popsán současný stav ženských reprezentací srovnávaných stran. Získaná data jsou zpracována v několika grafech. V závěru je shrnut vývoj ženské reprezentace daných stran a konstatován jejich význam pro ženskou politickou participaci v Austrálii a Velké Británii.