Pátá francouzská republika - konsensuální nebo westminsterská demokracie? porovnání období kohabitace a spolupráce - Šťastná, Petra (2008)
Cílem této bakalářské práce je analýza Francouzské páté republiky z hlediska teorie konsensuální a westminsterské demokracie Arenda Lijpharta. Rozlišuje období kohabitace a spolupráce a pokouší se zjistit, zda-li jsou aktuální vztahy mezi prezidentem a parlamentní většinou relevantní pro zařazení Francie k jednomu z Lijphartem definovaných modelů.