Současné podoby krajní pravice ve Francii - Čtvrtlíková, Libuše (2008)
Tato práce si klade za cíl zmapovat působení menších politických subjektů krajní pravice ve Francii od počátku 90. let do současnosti. Je zaměřená na Národní republikánské hnutí (Mouvement national républicain, MNR), Sdružení pro Francii (Rassemblement pour la France, RPF), Hnutí pro Francii (Mouvement pour la France, MPF) a nakonec hnutí Lov, rybolov, příroda a tradice (Chasse, peche, nature et tradition, CPNT). První část se zabývá širším pohledem na fungování politických stran, politologickému vymezení krajní pravice jako takové a pojednání o krajně pravicové stranické rodině. Druhá část se věnuje pozici krajní pravice ve francouzském politickém systému (bližší pojednání také o Národní frontě) - jejich etablování a posilování. Následuje rozbor a popis výše uvedených subjektů - u všech je zmiňovaná geneze a vývoj, účast a úspěšnost ve volbách (prezidentských, parlamentních, evropských a regionálních) a jejich interpretace. Dále je se práce zaměřuje na program. Analýza je zakončená je.