Obraz české politologie na základě obsahové analýzy politologických periodik - Šindelář, Michal (2008)
Předmětem práce je česká politologie a její reflexe. Autor konstruuje obraz české politologie na základě obsahové analýzy vybraných českých politologických periodik. Na základě této analýzy vedené upraveným konceptem sociálního prostoru Pierre Bourdieua potom charakterizuje českou politologii od roku 1994 na základě vztahu klíčových proměnných této práce, a to vztahu témat a trendů. Práce je složena z teoretického a empirického oddílu. V teoretickém oddílu autor vymezuje pojmy, se kterými pracuje. Empirický oddíl je založen na prezentaci analyzovaných dat.