Vývoj bezpečnostnej politiky Slovenskej republiky od roku 1998 - Chovančík, Martin, 1984- (2008)
Práca sa zaoberá analýzou vývoja bezpečnostnej politiky Slovenskej republiky za oboch vlád Mikuláša Dzurindu a vlády Róberta Fica od júla 2006. Dôraz je kladený na vplyv vnímania dôležitosti transatlantických vzťahov na formuláciu bezpečnostnej politiky ako aj koherenciu pôsobenia jednotlivých vlád vo vzťahu deklaratórnej a reálne implementovanej bezpečnostnej politiky.