Místní referendum v České republice - Čajková, Martina, 1977- (2008)
Tato práce se zabývá současnou právní úpravou místního referenda v České republice, konáním místního referenda ve Slovenské republice a ve Spolkové republice Německo (zejména v Bavorsku). Místní referendum umožňuje přímou účast občanů na správě věcí veřejných, a to v místním měřítku. Práce je rozdělena do šesti výkladových kapitol. Na začátek mé práce jsem zařadila kapitolu, ve které se zabývám přímou demokracií a jejími formami. Ve druhé kapitole mé práce vymezuji prameny právní úpravy místního referenda v České republice.