Metody výkladu právních předpisů z pohledu jejich praktického uplatnění - Richter, Ondřej (2008)
Tato práce se zabývá po krátkém úvodu o interpretaci jako takové metodami výkladu právních předpisů jakožto nečetnějšího pramene práva v České republice. V práci jsou analyzovány jednotlivé metody výkladu (jazyková, systematická, logická, teleologická, srovnávací a historická), a to z pohledu jejich praktického uplatnění.