Teorie a praxe v používání judikatury - Smejkalová, Terezie (2008)
Soudy a jejich rozhodování jsou důležitým a nezastupitelným pojítkem mezi legislativou a společenskou realitou. Ačkoli není judikatura v kontinentálním právním systému považována za pramen práva, soudci a výsledky jejich činnosti mají významný vliv na představy společnosti o tom, co je právo. Tato práce je přispěním do diskuse zaobírající se povahou judikatury na evropském kontinentu, konkrétně pak v České republice.