Sociální deviace a protiprávní jednání - Krejčířová, Pavlína (2008)
Tato diplomová práce se zabývá, jak samotnými sociálními deviacemi, tak i vzájemným vztahem mezi sociálními deviacemi a protiprávním jednáním. Nejdříve jsem se v práci zaměřila na vysvětlení jednotlivých pojmů, které se sociálními deviacemi souvisejí, taktéž na teorie (biologické, psychologické a sociologické), které vysvětlují příčiny sociálních deviací ve společnosti.