Dětská delikvence (aktuální právní a psychologické otázky) - Pilátová, Gabriela (2008)
Diplomová práce dětská delikvence (právní a psychologické otázky) se věnuje psychickému vývoji dítěte, faktorům ovlivňujícím delikventní chování mládeže a aktuální právní úpravě dané problematiky. Pomocí statistik dále podává obraz o vývoji kriminality mládeže na území ČR a ve městě Brně a to za léta 2000 až 2007.