Problematika nájemního bydlení v České republice se zaměřením na historický a budoucí vývoj - Klimtová, Petra, 1984- (2008)
Více než jedna třetina práce je věnována historickému vývoji nájemních vztahů na našem území od počátku devatenáctého století. Tato podrobná analýza je základem pro porozumění stávající problematické situace mezi pronajímateli a nájemci. Podstatný ústupek ve prospěch posílení práv pronajímatelů představuje zákon z roku 2006 přinášející nové, českému právu dosud neznámé instituty.