Dítě a rozvod rodičů - psychologické a právní problémy - Buchtelová, Michaela (2008)
Práce pojednává o nejčastějším možném způsobu zrušení manželství za života obou manželů, kterým je rozvod. Převážně je práce zaměřena na vliv rozvodu na nezletilé děti a s tím související vznik některých psychologických i právních problémů. Zabývá se také úpravou poměrů po dobu po rozvodu ve vztahu k nezletilému dítěti, vztahy mezi rodiči a dětmi, soužití s novým partnerem jednoho z rodičů, nevlastním sourozencem.