Bazální stimulace v ošetřovatelské praxi - Klimešová, Pavla (2008)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Klimešová Pavla Instituce: Lékařská fakulta Masarykovy univerzity Název práce: Bazální stimulace v ošetřovatelské praxi Vedoucí práce: Mgr. Juřeníková Petra Počet stran: 76 Počet příloh: 3 Rok obhajoby: 2008 Bakalářská práce se zabývá problematikou bazální stimulace v ošetřovatelé praxi. Teoretická část obsahuje souhrn informací o konceptu bazální stimulace a její význam pro pacienty. Výzkumná část se zaměřuje na péči v intenzivní medicíně, zjišťuje zda zdravotničtí pracovníci ví, co znamená pojem bazální stimulace, zjišťuje jak moc jsou techniky bazální stimulace využívány v praxi, co brání zdravotnickým pracovníkům v používání konceptu bazální stimulace v plném rozsahu a zda jsou ochotni zapojit do bazální stimulace rodinné příslušníky a blízké.