Kvalita přípravy pacientů na scintigrafická vyšetření - Schejbalová, Jarmila (2008)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň přípravy pacientů na scintigrafická vyšetření. Jsou to specializovaná vyšetření, na která je zapotřebí obecnou a u některých vyšetření i speciální přípravu. Těžištěm práce je průzkumné šetření, nakolik jsou správně o přípravě informováni pacienti, odesíláni ke scintigrafickým vyšetřením na Kliniku nukleární medicíny Fakultní nemocnice Ostrava. Získaná data poskytují informace o úrovni edukace pacientů v odborných ambulancích, které je na scintigrafická vyšetření odesílají. Analýza dat získaných při dotazníkovém šetření bude mít další praktické využití při zlepšování mezioborové spolupráce v oblasti přípravy pacientů k těmto vyšetřením, což by mělo vést k větším diagnostickým a léčebným úspěchům.