Bolesti zad u všeobecných sester - Váňová, Ivana (2008)
Diplomová práce zjišťuje výskyt bolestí zad u zdravotnických pracovníků, zaměřuje se na sestry na lůžkových odděleních a sestry na operačních sálech v několika nemocnicích. Jejím obsahem je analýza faktorů, které se podílejí na výskytu bolestí zad vzhledem k fyzické i psychické náročnosti této profese. Získaná data poskytují informace o vlivu pracovní zátěže, životního stylu a využívání preventivních opatření. Tato diplomová práce je průzkumem současného stavu, upozorňuje na rizika a je příspěvkem k prevenci ochrany zdraví všeobecných sester.