Problematika uspokojování náboženských potřeb v nemocnicích - Stanislavová, Alice (2008)
Bakalářská práce zjišťuje, v jaké míře jsou uspokojovány náboženské potřeby pacientů. Analyzuje požadavky a zkušenosti pacientů a znalosti a postoje sester v této problematice. V šetření bylo použito kvantitativních výzkumných metod. Výsledky šetření poskytují informace o úrovni péče o náboženské potřeby hospitalizovaných pacientů a o jejich požadavcích na uspokojování těchto potřeb.