Informovanost pacientů a volba typu operační metody před cholecystektomií (laparotomie versus laparoskopie) - Tomečková, Taťána (2008)
Bakalářská práce se zabývá mírou , kvalitou a kompetencemi informovanosti pacientů před laparoskopickou nebo laparotomickou operací žlučníku, konkrétně, jsou - li informováni o typu, způsobu a případných komplikacích operace. Zjišťuje, zda -li pacienti podepisují tzv. „informované souhlasy“ opravdu informovaní, nebo zda je tento podpis jen formalita.