Efektivita a optimalizace analgetické péče u pacientů po transplantacích umělých náhrad nosných koubů - Zaťková, Katarína (2008)
Bakalářská práce zjišťuje, jak účinně jsou tlumeny bolesti u pacientů po totálních endoprotézách nosných kloubů v průběhu hospitalizace na ortopedické klinice ve Fakultní nemocnici Brno. Teoretická část vysvětluje problém bolesti a jejího tlumení, možnosti léčby pacientů s osteoartrózou a operační techniky TEP. Výzkumná část obsahuje výsledky výzkumu zpracovaného formou dotazníku a hodnotící škály bolesti NRS. Tato bakalářská práce je příspěvkem k vhodnému stanovení managementu bolesti u pacientů s akutní bolestí po velkých ortopedických operacích.