Ideální sestra v ordinaci praktického lékaře - Bílá, Ivana (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku ideální sestry v ordinaci praktického lékaře. Formou kvantitativního výzkumu zjišťuje představu pacientů o tzv. dobré sestře, jak vidí ideální sestru v ambulanci lékaře. Ve výsledcích dominuje preference osobnostních a pracovních kvalit sestry, v menší míře se objevuje i preference fyzických vlastností sestry. V závěrečné diskusi nachází autorka paralely výsledků s praktickou zkušeností sestry v ambulanci praktického lékaře.