Kvalita života pacientů po transplantaci srdce v souvislosti s dodržováním režimových opatření - Černošková, Lucie, 1977- (2008)
Účelem práce bylo zjistit, zda pacienti po transplantaci srdce dodržují režimová opatření a jakým způsobem jim byly o těchto opatřeních podány informace. V této práci byl sledován soubor pacientů po transplantaci srdce, analyzována byla jednotlivá režimová opatření a jejich dodržování. Z výsledků dotazníkového šetření vyplývá,že většina pacientů po transplantaci srdce se necítí omezována dodržováním režimových opatření a většina pacientů tato režimová opatření dodržuje.