Znalost žen produktivního věku o prevenci - Wismeková, Sofia (2008)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Wismeková Sofia Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, katedra Ošetřovatelství Název práce: Znalost žen produktivního věku o prevenci Vedoucí práce: Mgr. Figurová Věra Počet stran: 86 Počet příloh: 6 Klíčová slova: primární a sekundární prevence, rizikový faktor, civilizační choroba, screening Rok obhajoby: 2008 Bakalářská práce ukazuje úroveň znalostí o prevenci u žen v produktivním věku. Práce se zaměřuje na vybrané civilizační choroby jako je ateroskleróza, diabetes mellitus, osteoporóza, kolorektální karcinom a rakovina prsu. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření o zájmu o vlastní prevenci, znalost o screeningových vyšetření a základních preventivních opatřeních. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o znalostech zdravotníků a laiků.