Informovanost diabetiků 2.typu o metabolickém syndromu - Švancarová, Monika (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na metabolický syndrom u diabetiků 2. typu. Ve své teoretické části práce objasňuje metabolický syndrom a jeho základní složky, podává přehled o prevenci i léčbě metabolického syndromu. Praktická část obsahuje výsledky provedeného dotazníkového šetření a dokládá, do jaké míry jsou diabetici o syndromu informovaní, ukazuje jaký je vlastní přístup diabetiků k prevenci i léčbě syndromu. Práce by měla přispět ke zvýšení informovanosti o metabolickém syndromu mezi pacienty a ke zvýšení jejich zodpovědnosti v péči o vlastní zdraví. Měla by rovněž sloužit jako ucelený studijní materiál pro všeobecné sestry.