Rodina a její role v péči o nesoběstačného seniora - Flajšingerová, Božena (2008)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Flajšingerová Božena Instituce: Katedra ošetřovatelství, LF MU Název práce: Rodina a její role v péči o nesoběstačného seniora Vedoucí práce: Mgr. Šárka Urbánková Počet stran: 80 Počet příloh: 4 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: rodina nesoběstačný senior pečovatel Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na problematiku rodin, které pečují o své nesoběstačné seniory. Smyslem mé práce je zmapovat náročnost péče o seniora a ochotu rodin tuto péči poskytovat. Jsou zde popsány jednotlivé aspekty z hlediska rodiny ovlivňující její rozhodování a schopnost zajišťovat péči, dále problémy, které poskytovateli péče o nesoběstačného seniora přináší.