Informovanost pacienta před a po provedení spinální anestezie - Kratochvílová, Jiřina (2008)
Bakalářská práce zjišťuje a hodnotí úroveň informovanosti u pacientů, kteří podstoupili operační výkon v subarachnoidální anestézii v nemocnici Břeclav. Jejím obsahem je analýza názorů hospitalizovaných pacientů na informace poskytované zdravotnickým personálem. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření dotazníkovou metodou zaměřené na zjištění a zhodnocení situace v oblasti informovanosti tak, jak to vidí pacienti sami. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o kvalitě informování pacientů zdravotnickým personálem.