Akutní infarkt myokardu - souboj s časem - Jedličková, Vlasta (2008)
Bakalářská práce se zabývá přednemocniční fází diagnostiky a léčby akutního infarktu myokardu. Zejména byla zaměřená na jednotlivé časové úseky na cestě do cílového zdravotnického zařízení. Ze statistických údajů vyplynulo, že územní oddělení Vyškov vyhovělo doporučením 4eské kardiologické společnosti pro přednemocniční terapii akutního infarktu myokardu. Co se týče výsledků ankety má laická veřejnost značné mezery zvláště v poskytování neodkladné resuscitace. Výsledky průzkumů byly zaznamenány v tabulkách a grafech. Součástí práce je i edukační materiál o onemocnění infarkt myokardu.