Těhotenství a kouření - Sodomková, Markéta (2008)
Bakalářská práce na téma ‚Těhotenství a kouření‘ v teoretické části shrnuje základní poznatky o kouření a jeho negativních účincích na zdraví, reprodukci a těhotenství. V praktické části dotazníkovým šetřením zjišťuje znalosti a názory žen o kouření a jeho škodlivých vlivech na reprodukci a možných rizicích na správný vývoj dítěte v prenatálním a postnatálním období. Zahrnuje také zjišťování, zda matky v průběhu těhotenství byly v ordinacích gynekologických ambulancí dotazovány na abusus kouření. Mapuje skutečné chování matek v průběhu těhotenství v souvislosti s kouřením.