Fotometrický katalog mCP hvězd - Janík, Jan, 1974- (2007)
Ve své rigorózní práci chci představit velice zajímavý projekt On-line fotometrické databáze magnetických chemicky pekuliárních hvězd, který vznikl shromážděním všech dostupných pozorování v optické a blízké infračervené oblasti spektra. Nyní tato databáze obsahuje více než 113 tisíc jednotlivých pozorování 102 mCP hvězd a je průběžně doplňována o nová data i zhruba dalších 150 mCP hvězd. Tato práce popisuje strukturu a organizaci databáze.