Právo na spravedlivý proces - Spoustová, Petra (2008)
Diplomová práce je zaměřena na aspekty práva na spravedlivý proces na ústavní, evropské a mezinárodní úrovni, přičemž mapuje především problematiku trestního práva procesního. Výklad je věnován zejména pramenům práva na spravedlivý proces a dále jednotlivým institutům, které jedincům umožňují toto právo nárokovat. Práce je obohacena judikaturou jednotlivých soudů a možným budoucím vývojem úpravy práva na spravedlivý proces v ČR i EU.