Pachatel trestného činu - Kubec, Lukáš (2008)
Diplomová práce "Pachatel trestného činu" se zabývá problematikou subjektu trestného činu z pohledu viny a trestu. V práci jsou vymezeny obligatorní a fakultativní znaky pachatele, osobnost pachatele a institut nepřímého pachatelství. Dále je podána základní charakteristika trestné součinnosti a speciální úpravy trestní odpovědnosti mladistvých.