Domácí násilí - Parýzková, Eliška (2008)
Diplomová práce pojednává o současném fenoménu domácího násilí, jeho příčinách, následcích a dalších faktech s ním souvisejících. Hlavní pozornost je věnována zákonu 135/2006 Sb., kterým se mění některé zákony v oblasti ochrany před domácím násilím. Tento zákon přinesl změny hlavně v oblasti zavedení institutu tzv. vykázání a dále vytvoření tzv. intervenčních center pro oběti domácího násilí.