Odpovědnost mládeže za protiprávní činy - Válková, Michaela (2008)
Základem mé práce je rozbor zákona č. 218/2003, o soudnictví ve věcech mládeže ve znění pozdějších předpisů. Je nutno si při rozboru tohoto zákona uvědomit, že zákon je lex specialis k obecným trestněprávním předpisům, zejména k trestnímu zákonu a trestnímu řádu. Oproti minulé právní úpravě trestního zákona z r. 1950 a 1961 a trestního řádu z r. 1961, kdy bylo upraveno trestní právo mladistvých.