Alternativní tresty v České republice - Hunkesová, Klára (2008)
Diplomová práce si klade za cíl vymezit charakteristické rysy alternativních trestů a upozornit na klady a zápory jednotlivých druhů trestů. Upozorňuje na některé problémy spojené s jejich ukládáním a snaží se navrhnout případné změny. Diplomová práce se zabývá pojmem a účelem trestu v obecné rovině a snaží se nastínit východiska alternativních přístupů k řešení trestních věcí.