Reforma pojmu podnikatel v rakouském právu - Bajer, Martin; Pokorná, Jarmila, 1955-2023; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2008)
Tato diplomová práce se zabývá nahrazením zastaralého pojmu obchodník - Kaufmann moderním pojmem podnikatel - Unternehmer, významnou a nejviditelnější součástí reformy rakouského obchodního práva z roku 2007.
This graduation thesis deals with the substitution of an archaic Kaufmann concept with a modern Unternehmer concept, which is significant and the most visible element of Austrian commercial law reform from 2007.
Vedoucí práce: Jarmila Pokorná.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: podnikání; podnikatelé; businessmen; business; Rakousko; Austria; diplomové práce