Netradiční ochranné známky v EU - Bořutová, Pavlína (2008)
Cílem této diplomové práce je analyzovat současné tendence v oblasti ochranných známek, zejména ohledně zápisné způsobilosti nových, netradičních druhů ochranných známek (např. známek barevných, čichových, zvukových) v Evropské unii. Práce zahrnuje rovněž srovnání české, německé a komunitární právní úpravy a rozhodovací praxe v této oblasti.