Právní úprava obchodní firmy v ČR - Jadrníček, Michal (2008)
Tématem mé diplomové práce je právní úprava obchodní firmy v České republice. Ve své diplomové práci vysvětluji v první kapitole základní pojmy. Stručný popis vývoje právní úpravy firemního práva od 18. století do současnosti podávám v kapitole druhé. Zejména se zaměřuji na stav do roku 2001 a rozdíly oproti současné úpravě. Krátký historický exkurz je potřebný pro plné pochopení současné úpravy.