Parazitizmus ako prvok nekalosúťažného jednania Parasitism as an act of unfair competiton - Horný, Peter (2008)
Diplomová práca sa zaoberá parazitizmom ako prvkom nekalosúťažného jednania v českom právnom poriadku. V úvode práce je vymedzený pojem parazitizmus v jeho najširšom poňatí. Následne je charakterizovaná generálna klauzula nekalej súťaže a jej jednotlivé znaky. Jadro práce tvorí charakteristika roznych parazitných praktík - parazitovanie na povesti, parazitné praktiky v špeciálnych i sudcovských skutkových podstatách nekalej súťaže.